Ei ne sitten soittaneet sieltä neuvolasta perjantaona! Ehkä hyvä niin, vaikka toisaalta olisin kyllä itse ehkä varmistuksen asialle halunnut. Seuraava neuvola on vasta reilun kahden viikon päästä. Edellinen terkkari tuntui kyllä todella tehokkaalta ja asiansa osavalta, että siinä suhteessa kaikki on hyvin!

Käytiin eilen ukon kanssa ihastelemassa lastentarvikeliikkeissä vauvantavaroita. Löysimme molemmille mieluisat reunalakanat ja verhon pinnasänkyyn. Kotona sitten päätimme heti kokeilla miltä verho sängynpäällä näyttää ja voi ei.... Siitä tuli valtava riita, hermot meni ja minä itkualttiina vollotin taas oikein kunnolla. Olen moneen kertaan jo todennut, etten ihan kaikissa asioissa ole siitä näppärimmästä päästä ja vaaleat hiuksetkin kertovat omaa tarinaansa, mutta siis kertakaikkiaan me ei osattu laittaa sitä verhoa kiinni verhotankoon. En voi ymmärtää millä niinkin yksinkertaisen tuntuinen asia voikin olla täysin mahdoton tehtävä. Olin aivan varma, että meidän verho oli jollakin tavalla viallinen. Aivan kuin siitä olisi puuttunut yksi pieni reikä, mistä verhotangon saa vielä läpi. Ukko lähti iltapäivällä töihin ja passitin hänet matkalla poikkeamaan kyseiseen liikkeeseen tiedustelemaan miten verhot oikein kootaan vai onko meille sattunut viallinen malli. Ukko sitten soitti liikkeessä käytyään ja sanoi, ettei siinä ole mitään vikaa. Hän oli valmiiksi pystytettyä vastaavanlaista verhoa siellä katsellut  ja myyjä oli ohjeita antanut. Esittely kappale näytti todella yksinkertaiselta pystyttää, mutta ohjeista huolimatta ukko sanoi ettei osaa minua neuvoa sen kokoamisessa puhelimessa. Myyjä oli sanonut, ettemme ole ensimmäiset jotka apua asiaan tarvitsevat. No minähän en saanut verhoa tankoon vieläkään useista yrityksistä huolimatta oikeinpäin. Jotenkin nurinpäin se kuulemma siihen kuuluukin ensin laittaaa, mutta ei onnistunut. Hermoromahduksen partaalla jo aloin olemaan ennen kuin heitin koko systeemin syrjään ja kirosin. Päätin, että maanantaina otan verhon kainaloon ja marssin liikkeeseen kiukuttelemaan, saavat saamari koota sen hökötyksen meille valmiiksi.

Eräs ystäväni poikkesi meillä illalla ja laitoin hänetkin heti älykkyystestiin, jota ei hänkään läpäissyt. Kuka helkkarin neropatti on voinut näin vaikean systeemin suunnitella. Ukko yritti töiden jälkeen itsekseen vielä pitkän tovin värkätä verhon kanssa ilman onnistumista. Hänkin oli sitä mieltä, että saavat kaupassa verhon meille laittaa tai sitten pitää romunsa kokonaan... Olen kokoajan varmempi, että se pienen pieni reikä meidän verhosta puuttuu. Olisin ollut valmis kankaaseen reijän jo tekemään, mutta ukko kielsi rikkomasta verhokagasta. Katsotaan nyt sitten osaako kauppias niin helposti ratkaista tämän mysteerin, jonka kaikkien mainosten mukaan on niin helppoa? Onkohan kenelläkään muulla ollut vastaavanlaista ongelmaa verhojen kanssa? Vai olemmeko me vain kertakaikkiaan liian tyhmiä????