Pikkusen olisi niinkun kuuma.. Eikä siinä mitään, tykkään lämmöstä ja auringosta, mutta kun tää kämppä on kun sauna. :( Sisällä tällähetkellä vaan 28,5 kun ulkona 29 astetta. Ja yöt ne vasta kamalia onkin, sillon viilenee edes ulkona, mutta ei sisällä ei. Nyt on takana kaksi kamalaa valvottua yötä. On niin kuuma, ettei uni kertakaikkiaan tule, pyörin vaan kyljeltä toiselle. Minttu pikkuinenkaan ei lämmöstä välitä, hän alkaa jokailtaiset jumpat juuri silloin kun oikasen nukkumaan. Kylkeen tuntuu ilkeältä, kun siellä massussa niin temutaan. Tähän asti olen Mintun puolesta saanut nukkua sitten nukahdettuani, mutta nyt mussukka on temunnut pitkinyötä ollessani hereillä. Suihkussa käyntikään ei helpota tuskaista oloa kuin hetkeksi. Että ilmat vois sen verran hellittää, että tää huusholli viilenee!!!!


Raskaus on edennyt jo viikolle 29 ja kutakuinkin kaikki on mennyt hyvin, edelleen! Olen nyt kolmatta viikkoa kesälomalla ja nauttinut täysin rinnoin, kun olen saanut vain olla. Reilun viikon päästä kutsuisivat taas työt. Nähtäväksi jää miten siellä jaksaa sitten taas rehkiä, etenkään jos helteet näin jatkuu. Selkä ei ole vaivannut nyt ollenkaan ja olo on kaikinpuolin ollut hyvä! Erimoisia oireita on kuitenkin kiusana, tässä vähän uudempaa listaa vaivoista:

  • Tällähetkellä vaivoistani ilkein on korvat, ne penteleet menevät päivittäin lukkoon ja päässä humisee vain. Edelleenkään en tiedä onko vaivalla mitään yhteyttä raskauteen vai johtuuko se pelkästään allergiasta (en edes tiedä mille heinälle? olen allerginen). Ihmeellistä vain on se etten aiempina kesinä ole samanmoisesta vaivasta kärsinyt. Nenäsuihke, jota lääkäri määräsi ei ole tuonut minkäänlaista helpotusta, ärsyttävää. Satuin lukemaan pakkausselostetta ja siellä oli maininta: "Sinun ei tule käyttää valmistetta, jos olet raskaana, ellei lääkäri ole niin määrännyt." Lääkäri tämän minulle määräsi, mutta kävipähän mielessä, että tiesikö hän mitä määräsi? En koe lääkkestä olevan mitään hyötyä niin olisiko parempi olla ilman?
  • Hiki, hiki, hiki, aina on kamala hiki. Tekee ihan mitä vain tai on tekemättä mitään niin hiki virtaa ja haisee. Kamalaa! Mikään dödö ei pidä hajua pois ja itsestä olo tuntuu kokoajan likaiselta. Ei kivaa!
  • Närästys, on kummasti helpottanut. Kuukausi takaperin närästi kokoajan, söi mitä vain, niin johan alkoi vaivata. Mutta nyt ei enää mitään, siis ei mitään. Voin syödä ja juoda ilman kärsimystä. Meidän tytöllä ei siis ehkä sittenkään ole syntymätukkaa :)
  • Suonenveto / jalkakrampit, vaivaavat edelleen, mutta huomattavasti harvemmin. Johtuneeko lämmenneistä ilmoista vai mistä, mutta tämäkin vaiva on helpottanut! En toki voi sanoa, että se olisi kokonaan loppunut, kun näin ei ole, mutta etenkään niin voimakkaana ne eivät enään yöllä iske pohkeisiin.
  • Herkkyys on palannut... Itku on taas todella herkässä. Ei tarvitse olla kummoinenkaan syy, että minua itkettää. Poru tuli esimerkiksi, kun ukon ottamat masukuvat eivät olleetkaan mielestäni tarpeeksi hyviä, eilen pillahdin kyyneliin jopa kirjaa lukiessani, kun siinä kuoli koira ja tänäänkin heti aamutuimaan itketti, kun hermostuin koiralle. Ei ole helppoa!! Ukko sanoi minua sadettimeksi, kun kyyneleitä vain virtasi...
  • Pissahätä, en tiedä voiko tätä ääneen sanoa (ainakin täytyy heti koputtaa puuta), mutta minusta tuntuu, ettei menneinä viikkoina ole ihan niin paljon vessassa tarvinnut juosta. Välillä tuntui, etten muuta tehnytkään. Totesin, että vaikka hädäntunne on, niin ei siellä ihan kokoajan tarvitse pientä tippaa käydä vääntämässä. Tunne menee kyllä ohi ja vasta seuraavalla kerralla on tosi kyseessä.. Viimeaikoina en ole enää läheskään joka yö joutunut vessassa juoksemaan.
  • Ummetus on myös menneen talven lumia (kop kop, toivottavasti ei tule takaisin). Luumut on historiaa ja vatsa toimii normaalisti, jee!
  • Ja viimeisenä raskausdementia, se voi hyvin. :) Nyt lomalla on ollut helpompaa, kun muistettavia asioita ei niin paljon ole, mutta pahasti kuitenkin pätkii edelleen...