Olipahan taas neuvolakäynti! Oma terkkarini on kesälomalla, joten ihan outo nainen otti minut tänään vastaan. Ihan ensimmäisenä hän alkoi pelottelemaan minua lähetteellä ylimääräiseen ultraan kohtua mittauttamaan. Lääkäri oli ollut kuulemma huolissaan alakäyrällä menevästä SF-mitasta (eipä hän minulle mitään edelliskerralla sanonut). Tämä terveydenhoitaja oli mielestäni oikein perusteellinen, kun hän paineli vatsaani ja kertoi mitä siellä tuntuu ja mitenpäin pallero on. Kohdun mittauksen jälkeen hän kurkisti mitä viimeksi oli mitattu ja tuli mittaamaan vatsaani uudestaan. Hän sanoi, ettei ymmärrä miten on edelliskerralla voitu niin pieni mitta saada. Alakäyrän mukaan kasvua olisi pitänyt kahdessa viikossa tulla vain muutama sentti, mutta hän sai lukemaksi 7cm lisää, mikä on jo normaalilla käyrällä. Tietokoneen käyrällä tämä huima mittaustulos näytti kerrassaan oudolta, kun ero oli niin suuri. Periaatteessa kai kohtu ei voi näin pienessä ajassa niin paljon kasvaa ja hän jäikin miettimään onko joku mitannut väärin vai pitääkö viikonkuluttua ottaa kontrollimitta, jonka pohjalta ultrausta mietitään. Hän päätyi kuitenkin ratkaisuun, että juttelee lääkärin kanssa ja soittaa minulle huomenna, jos kontrollimittauksen tarvetta on. Hän epäili edelliskerralla pieleen mennyttä mittausta ja tämänpäiväisen tulokseen mukaan kaikki olisi normaalia.

Sydänääniä kuunneltiin taas ja hän löysi ne heti! Siis heti, ilman minkäänlaista hapuilua eikä mussukka edes yrittänyt livahtaa karkuun vaan antoi meidän kaikessa rauhassa jumputusta kuunnella, ihanaa. Melkein tuli tippalinssiin, kun ne vihdoinkin niin hyvin kuuluivat, +140 merkittiin sykkeeksi. Alkuun sydänäänet kuulostivat minusta ihan hyppynarun ääneltä, nyt ääni oli erilainen, voimakkaampi ja kuulosti enemmän kavioiden kopseelta.. :D Harmittaa, kun ukko ei ole muutamaan kuukauteen mukaan neuvolaan päässyt, tänään olisin halunnut hänen kuulevan sen sykkeen. Pissanäyte oli taas puhdas ja verenpaineetkin edelliskertaa matalammat. Painoa oli nyt tullut lisää kilo (mielestäni kahdessa viikossa aika paljon).

Aloin miettimään, että tiesikö se todella nuoren oloinen lääkäri (mahdollisesti kesäsijainen) mistään mitään. Silloin jo minulla oli outo tunne sen käynnin jälkeen, mikä nyt vain vahvistui. Hän ei saanut sydänääniä muutamaa sekuntia lukuunottamatta kuulumaan, kohdun mittaus meni pieleen ja hän määräsi minulle lääkettä mitä nyt epäilen käyttää. Toivottavasti en tätä lääkäriä enää näe!

Nyt sitten odotellaan huomista ja mietitään soiko puhelin. Toisaalta luotan tämänpäiväiseen terveydenhoitajaan paljon enemmän kuin siihen lääkäriin, niin en usko että sieltä soittelevat perään. Vaikka eihän se varmistus pahaksikaan ole ja ultraan olisi ihan mukava mennä Minttua katsomaan!! Uskon kuitenkin, että kaikki on hyvin ja kohtu oikean kokoinen meidän mussukalle kasvaa!