Tänään minut otti neuvolassa vastaan taas oudompi terkkari. Hän pikaisesti kyseli kuulumiset ja teki normaalit mittaukset ennen kuin pääsin lääkärin luo. Jännä oli huomata eroja oman ja tämän terkkarin toimissa. Ensinnäkin 600g painonnousu viikossa oli hänen mielestään hyvä ja totesikin painon nousseen pikkuhiljaa tasaisesti, vaikka minusta tuo oli taas aika hurja lukema yhdelle viikolle. Oma terkkarini kun on ollut tarkempi tästä paino asiasta. Kun taas häntä ei ole hemoglobiinin seuraaminen ollut niin tärkeää, kun arvo ollut toukokuussa 121. Tänään se kuitenkin otettiin, oikein ihmettelyjen kera, kun edelliskerrasta aikaa. Tulos näytti 107 ja niin minut määrättiin rautakuurille :( ei ole ihme nyt sekään, että kovasti väsyttää ja edellisviikkoinen flunssa oli niin raju.. Verenpaine oli tänään taas vähän koholla, tein siitä havainnon, että aina tutun hoitajan mittaamana tulos on ollut hyvä ja oudompi on saanut paineeni nousemaan :)

No mutta sitten pääsin lääkäriin ja pettymyksekseni vastassa oli se sama nuori nainen, joka ei edelliskerralla minua ollenkaan vakuuttanut. Ja sanottakoon heti, ettei tällä kerralla senkään vertaa!! :( Kaikki sinällään meillä kuitenkin hyvin! Sydänäänet kuuluivat hienosti, sykkeeksi mitattiin 140 ja liikkeitä tuntui taas paljon. Vatsassa ollaan raivotarjonnassa, nyt jo paremmin laskeutuneena eikä hän nähnyt esteitä normaalille alatiesynnytykselle. Gynegologinen tutkimus tuntui ikävälle niinkuin aina, mutta oli onneksi nopeasti ohi. Minkäänmoista painoarviota hän ei kuitenkaan osannut tehdä enkä saanut muihinkaan kysymyksiini kunnon vastauksia. Heittelehtivään Sf-mittaankin lääkärin piti tällä kerralla ottaa kantaa, mutta toisin kävi. Hänen mittaili useampaankin kertaan kohdun kokoa, muttei oikein saanut luotettavaa vastausta. Äitiyskorttiin hän merkitsi saman lukeman kuin edelliskerralla oli mitattu, ja jälleen lukema laskin ihan alakäyrälle. Asiaa kun kyselin niin hän alkoi jotakin lääkärikirjaa lukemaan ja sanoi ettei heittoa normaaliin ole kuin pari senttiä.. Normaaliin?? Onko se sitten todellisuudessa paljon, en tiedä, mutta kyllä ottaa pattiin.. Hän kyseli koska minulla on seuraava neuvola ja sanoi, että terveydenhoitajani saa silloin kokeneempana mittaajana asiaan perehtyä. Että näin ne lääkärit osaavat asiansa! prkl! Edelleen yritän itseeni luoda uskoa, että kaikki on hyvin ja kohtu oikean kokoinen meidän pikkuiselle, mutta kyllä kieltämättä alkaa jo mietityttämään tämä touhu. Viikon kuluttua jos vielä on edes pientä hämminkiä, niin aion pyytää lähetteen sinne ylimääräiseen ultraan. Ihan vaan oman mielenrauhani takia!

Valittelin lääkärille myös muita ilmenneitä vaivojani, mm. ajoittaista varsin voimakasta pistävää kipua oikeassa nivustaipeessa, mikä jo kävelyäkin ilmetessään haittaa. Hän selvitti jostakin hermoista, jotka lantionmuutosten takia joutuvat ahtaalle ja heijastavat kipua reiteen. Mutta reiteen minua ei satu! Sitten hän kyseli minulta jos se olisikin tyrä, what? Että jäi sekin vaiva sitten ilman perusteluja. Ihmettelin myös viimeaikoina alkanutta erikoista iltapahoinvointia, makuulle mennessä minun on useampana iltana alkanut tehdä pahaa ja välillä ihan noussut oksennus suuhun asti. Yllättävää sinänsä, mutta en tähänkään saanut oikein mitäään vastausta. Taitaa oma terkkarini paremmin osata vastata näihinkin kysymyksiin. Olen kyllä onnellinen siitä, että sain omaksi terkkariksi henkilön jonka kanssa asiat ovat sujuneet ja hän on osannut hyvin kertoa asioista vastata kaikkiin pähkäilyihini!