Niin se aika vaan juoksee, meidän mussukka on jo yli kuukauden vanha!! :D

Kävimme viime viikolla 1kk neuvolassa ja mussukka on hienosti  alkanut kasvaa, pituutta oli 53,5cm, painoa 3910g ja päänympärys 36,5cm. Neuvolakorttiin saimme kirjauksen: "Ihana on. Hyvää kasvua. Rintamaitoa, korviketta ja d-vit. saa. Varhaisheijasteet +. Iho, silmät, suu ja napa siistit". Muru oli oikein reipas eikä mittaukset tällä kertaa häntä juurikaan harmittaneet. Silmät suurina hän killitteli ja tarkkaili ympärilleen. :)

Kovasti siellä kyseltiin myös ukon ja etenkin minun itseni vointia ja jaksamista, miten olen nukkunut ja millä mielellä ollut. Terveydenhoitaja kun näistä asioista kyseli, hän sanoi olevansa minusta ja jaksamisestani hieman huolissaan. Pakkohan se oli myöntää ettei ole ihan helppoa ollut, kun tunteet ovat muutenkin heitelleen ääripäästä toiseen ja uni on vähiin jäänyt. Itku on ollut todella herkässä ja väsymys vain lisännyt tunteiden ailahtelua. Olen toki tietoinen väsymyksestä ja itku herkkuudestä, mutten kuitenkaan loppujen lopuksi ajattele olevani masentunut. En onneksi ole vauvan kanssa yksin ja muutenkin olen saanut paljon apua näiden asioiden käsittelyssä. Uskon, että nyt suru ja muut raskaat asiat alkavat jo vähän hellittää, kun hautajaisista on selvitty ja uurnakin laskettu haudan lepoon. Tästä ei ole kuin suunta parempaan. Onneksi niitä ihania, iloisia hetkiä mahtuu jokaiseen päivään paljon ja vauva saa hymyn huulilleni aina uudelleen, vaikka kuinka olisi ensin kilpaa itketty...

Neuvolakäynnin lopuksi sain taas kuulla, että meillä vaihtuu TAAS neuvolassa hoitaja, kun tämä meidän uusi ihan mukava terveydenhoitajamme ilmoitti vaihtavansa työmaata. Ehdimme vain muutaman kerran hänet tavata, ja taas seuraavalla kerralla meitä odottaa ihan uusi ihminen, ei kivaa!! :( Alkuperäinen terveydenhoitajamme siis lähti elokuussa vuodeksi toisiin tehtäviin ja nyt tämä sijainenkin lähtee pois. Monta kertaa meitä on ollut vastassa sijainen tai muuten vain olemme väärän terkkarin tavanneet. Kyllä ärsyttää kun kokoajan terveydenhoitaja vaihtuu.

Ristiäisasiat ovat edenneet edellisestä pohdinnasta, maistraatista tuli lopullinen päätös isyydestä sekä yhteishuoltajuudesta ja pappi kävi meillä sopimassa ristiäiskaavat kuntoon. Samalla tuli täytettyä seurakunnan kaavake valmiiksi, johon piti lapsen koko nimi ja kummit merkitä! Eli nimi on nyt lyöty lukkoon, eikä sitä enää vaihdeta!! :D Samoin kummit, niitä on meidän murulla nyt viisi. Onhan se aika monta, mutta en usko että kuitenkaan liikaa.