Viime sunnuntaina, 3. adventtina kävimme kirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja ja metsästämässä kateissa ollutta joulutunnelmaa. Ja kyllähän se sieltä alkoi löytyä, tuli hyvä mieli siellä laulellessa... Yllätykseksemme Minttusen kastepappi oli toivottamassa ihmisiä tervetulleiksi ja hän "juonsi" koko lauluhetken. Meidät nähtyään kyseli heti vauvelin kuulumisia. :) En ole mikään ahkera kirkossa kävijä, oikeastaan joulukirkko ja kauneimmat joululaulut- yhteislauluhetki ovat ainoat kerrat vuodessa kun kirkossa käyn. Joulu on minulle yksi vuoden tärkeimpiä juhlia ja jotenkin kirkko kuuluu siihen perinteeseen. Joskin pakko heti perään sanoa etten töiden takia ole pariin viime vuoteen joulukirkkoon päässyt. Mutta nyt kun työt eivät tänä jouluna ole harmina, niin aion tuon asian korjata. :)

En tiedä mistä johtuu ettei perinteinen joulutunnelma ole millään meinannut tänä vuonna tulla, liekö syy joulukuulle asti vihertäneen nurmikon? Tuon kirkkoreissun jälkeen olen vasta jouluntuntuun päässyt mukaan. Ensimmäiset joululahjat on nyt paketoitu, joulutortut leivottu ja vauvelin kuvalla varustetut joulukortit postitettu.. Joululaulut soivat ja olemme alkaneet joulua odottaa! Nyt kun vähän on lunta maassa niin ulkonakin on nätimpää, enään puuttuu vain se pieni pysyvä pakkanen. Toivottavasti saamme valkoisen joulun!



Kotona meillä on esillä kynttilöitä, kyntteliköt, muutamia erilaisia joulukoristeita ja tonttuja ikkunoissa, mutta siihen se jää. Joulukuusta meille ei tänä(kään) jouluna tule, lähinnä koiran takia, mutta emmepä me joulun pyhinä kovasti kotona ehdi olemaankaan. Kuusesta pääsen nauttimaan muualla, aatoksi menemme äitini luo ja joulupäivän ja tapanin vietämme ukon sukulaisten luona. Äidiltä sain tuon aivan ihanan vaaleanpunaisen, nallen kuvalla varustetun joulupallon: Baby´s first christmas 2011! 

Tämä joulu on meillä erilainen kuin mikään aiempi, ensimmäinen vanhempina, meidän lapsemme ensimmäinen joulu!   Tuo pieni ihme on kyllä paras joululahja minkä saada voi!!