Meistä tuli Minttusen kanssa muskarilaisia!   Ilmoitin meidät seurakunnan järjestämään vauvamuskariin. Saimme silloin sähköpostitse vastauksen, että ryhmä on valitettavasti täynnä. Nyt sain kuitenkin iloisen yllätyksen puhelimitse, kun meille ilmoitettiin että pääsisimme sittenkin muskariin peruutuspaikalle. Kivaa! Olimme heti samana päivänä ensimmäissä muskarissa ja kivaa oli. Kuulumme vuonna 2011 syntyneiden ryhmään, vanhin lapsista oli juuri täyttänyt vuoden ja nuorimmasta päästä olikin meidän Minttu. Kaikkiaan lapsia on 12 ja sattumalta eräs tuttu myös meidän neuvolan vauvakerhosta. Itselläni ei ennakkoon ollut kovinkaan selvää mielikuvaa millaista vauvamuskarissa on, mutta hyvin me viihdyimme. Minä tosin en yhtään laulua osannut, kun tuntui että ne olivat kaikille muille jo ennestään tuttuja. Enkä yhtään laulua muistanut tuon puolituntisen päätteksikään, mutta eiköhän minä niitä tässä kevään mittaa opi, edessä on kuitenkin 17 muskarikertaa.

Syksyllä haaveilin, että menisimme myös vauvauintiin. Sinne on kuitenkin todella hankala päästä kun paikkakunnallamme halukkaita on niin valtavasti. Ryhmävalinnat suoritetaan täällä arpomalla. Meidän lähi uimahallissa vauvauinnit alkavat lauantaiaamuisin jo klo 8. Me kun tuppaamme aamu-unisia olemaan niin tuo aika vähän hirvitti. Pitkän pohdinnan jälkeen en meitä sitten edes ilmoittanut mukaan, vaikka varmasti siellä olisi mukavaa ollut. Kyllä me olisimme jaksaneet herätäkin, mikäli paikan olisimme saaneet, mutta haaveeksi nyt tuo jäi.

Olemme käyneet noin kerran kuussa vauvakerhoilemassa neuvolalla, tai ei se mikään varsinainen kerho ole, mutta sitä on helppo niin nimittää. Neuvola kutsui meidät yhden kerran kokoon ja sen jälkeen olemme keskenämme sopineet tapaamisia. Olen kovasti tykännyt noista kerroista, kun voi vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia muiden äitien kanssa, joilla saman ikäinen esikoinen. Olemme puhuneet kaikesta mitä vauva-arkeen kuuluu niin iloista kuin suruista, olen saanut hyviä neuvoja näiltä "golleegoiltani". :)

Viimeisimpänä löysin netistä Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän vauvakerhon tiedot. Mainostavat sitä näin: "Vauvakerho on tarkoitettu alle 1-vuotiaille vauvoille vanhempineen. Tule tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia vauvoineen. Vauvakerhon aluksi on ohjattu toiminnallinen hetki, joka kestää ohjelmasta riippuen vähintään 15 minuuttia. Toiminta on maksutonta." Ensi kerralla ohjelmassa on Äitien ja lasten yhteinen leikkihetki (miksiköhän juuri äitien? eikö isät ole kerhoon tervetulleita?). Suunnittelin, että lähdemme Minttusen kanssa sinne ensiviikolla. Saa vähän vaihtelua näihin pääasiassa kahdestaan vietettäviin arkipäiviin. Jos kerhossa on mukavaa, varmasti alamme käydä siellä useammin.

Onko kenelläkään kokemusta tälläisestä MLL:n vauvakerhosta? Kertokaahan mitä te muut harrastatte vauvan kanssa?

Ensiviikolla meillä olisi joka päivälle jotakin mukavaa ohjelmaa, mikä on kovin harvinaista. Maanantaina tuo MLL:n vauvakerho, tiistaina neuvolan vauvakerho, keskiviikkona muskari, torstaina neuvola ja lääkäri, perjantai iltana suuntaamme tupperware kutsuille. Viikonloppukin on tavallisesta poikkeava kun Minttusen kummitäti tulee meille koko viikonlopuksi. Paljon on siis ohjelmaa samalle viikolle.. Nyt vain vähän pelottaa tuleeko minulle flunssa pilaamaan koko tulevan viikon. Kurkku on ollut paripäivää todella kipeä ja vähän nokkakin vuotaa. Nyt ei todellakaan saisi sairastua! Kovasti olen koittanut taistella vastaan äitini tekemällä mustaviinimarjamehun voimalla, toivottavasti tehoaa!!