Eilen käytiin pitkästä aikaa neuvolassa. Kovasti odotin Mintun virallisia kasvulukemia, kun kahteen kuukauteen niitä ei ole otettu. Arvuuttelua ja kotimittailuja on kyllä tehty kovasti. Meidän vaa-an mukaan tyttö painaisi jo yli 10kg...
Oli niin komea aurinkoinen päivä, että lähdimme neuvolaan kävellen. Kyseessä oli lääkärikäynti, ensin hoidettiin ne mittaukset: 9470g ja 70,5cm! Hyvät on lukemat +5cm ja lähes 2kg! Päänympärys oli 44,6cm. Ei ihan se kymppi rikkoutunut, mutta lähellä on jo.
Lääkäri kyseli kovasti kuulumisia, tarkisti silmät, korvat, lonkat, paineli vatsaa, kuunteli keuhkot, tarkisteli suojaheijasteita ja istuma asentoa... Minttu oli todella reipas, jutteli ja naureskeli, eikä ollut lääkärin jutuista moksiskaan. Meillä ei oikeastaan ollut mitään erikoista kyseltävää lääkäriltä, elämä tytön kanssa on sujunut hyvin eikä suurempia murheita ole eteen osunut. Neuvolakorttiin saimme lääkäriltä merkinnän: "Hymytyttö. Tarttuu leluun ja vaihtaa kädestä toiseen ja vie suuhun. Ei karsastusta. Korvat (/). " Kasvu ja kehitys on iän mukaista, siksi tarvetta seuraavalle neuvolakäynnille ei olisi ennen kuin vuoden iässä. Halusin kuitenkin 10kk kohdille neuvolakäynnin ihan vain pituuden ja painon mittauksen takia. Neljä kuukautta on todella pitkä mittausväli, kun nyt jo tämä kahden kuukauden väli tuntui liian pitkältä..


Sitten viime kirjoittelun on opittu taas uutta...
  • Potalla käyntiä harjoiteltiin päivittäin ja kahden viikon jälkeen se tuotti tulosta... Siitä lähtien on tyttö onnistunut kakkaamaan pottaan lähes päivittäin. Opin tunnistamaan ennakoivat merkit ja kakkavaippojen määrä on nyt vähentynyt hurjasti. Pari kertaa on nyt onnistunut pissakin pottaan osumaan. :D
  • Konttausasento on hienosti hallussa ja liikkeellekin on siitä lähdetty. Pari viikkoa suunta oli vain taaksepäin, mutta nyt muutama päivä sitten on löytynyt myös eteenpäin vievä vaihde... Eli meillä Kontataan!!! :D (kovin varovaista tuo meno vielä on, mutta eteenpäin kuitenkin pääsee)
  • Kontillaan ollessaan tyttö levittää toista jalkaansa kuin aitajuoksia, ei mene kauaa kun tästä asennosta hän tuuppaa itsensä istumaan.
  • Istuma-asennosta tyttö osaa mennä kontilleen/vatsalleen.
  • Pukemisessa tyttö osaa myös hienosti auttaa (osannut kyllä jo jonkin aikaa, mutta on jäänyt mainitsematta), työntää käden itse hihaan ja vetää hihasta pois kun riisutaan.
  • Minttu on alkanut säännöllisesti nukkua herääämättä koko yön! Kyllä, illalla klo 20-21 tyttö nukahtaa ja sängystä kuuluu tuhinaa vasta aamulla noin klo 6. Minä en ole vielä tuolloin valmis nousemaan ylös, joten "tainnutan" tytön vielä maitotipan voimalla hetkeksi uneen ja heräämme sitten vasta noin puoli kahdeksan. Tuo yksi lisätunti tuntuu taivaaliselta, minä kun en koskaan aamuvirkku ole ollut...


Tuntuu, että joka päivä tuo keksii ja oppii jotakin uutta!