Kävin eilen ensimmäisen kerran neuvolassa... Harmitti, kun ukko joutu töihin eikä päässy mukaan. Hyvin siellä meni kaikki, vaikka kyllä mua jännitti. Pääasiassa se vaan kyseli kaikkee: perustiedot, elintavat ja ruokatottumukset. Selvitti vähän mitä tulemanpitää ja anto uusia aikoja. Meen Ultraan kuukauden päästä ja sitä viikko on lääkärintarkistus. Onneks ukko pääsee molempiin mukaan. Sain paljon esitteitä sieltä ja niitä tulikin koko eilisilta luettua. :) Jotenkin olin vähän pettyny siihen käyntiin, kun niin kovasti odotin, että olisin jo jotenkin saanu "konkreettisempaa" tuntua tähän kaikkeen. Sydänääniä (en kyllä tiedä kuuluuko ne vielä?) tai jotain. Illalla jo sanoin ukolle, että mitä jos siellä mahassa ei olekaan mitään, kun se huhuili, että mitä maha-asukille kuuluu. Kai se on normaalia, että tuommoisia pelkoja ja tuntemuksia tulee, mutta onneksi ne sitten myös menee, etteivät jää liikaa mieltä painamaan. Mehän ei olla missään alkuraskauden ultrassa käyty tilannetta tarkistamassa.

Sanoin sille neuvolan tädille, että me ei haluta niihin seulonta tutkimuksiin. Tavallisiin ultriin kyllä mutta muihin ei. Pelottava päätöshän se oli, kun kyllä mua ainakin kauheesti mietityttää jos se ei olekaan terve. Mutta jos ne testit ei kuitenkaan anna 100% tietoa vaan kertoo vaan onko riski sairastua tai jotain, niin mä en halua semmosen riskitiedon pohjalta miettiä haluanko pitää lasta vai en. Kyllä ne ultrista näkee jos kaikki ei oo kunnossa!! Ja kai mä uskon siihen, että jos se vauva ei kaikinpuolin terve olisikaan niin, se vaan on sitten tarkoitettu niin!

Se neuvolan täti, oli ihan mukavan tuntunen immeinen. Siellä oli opiskelija nyt mukana, mutta eipä se kauheesti mitään puhunu. Hemoglobiini oli 131. Ja painoa oli jo melkein pari kiloa tullu lisää, luulen kyllä että ne on vielä tuosta joulun mässäilystä johtuvia eikä varsinaisia raskauskiloja. Vaikka kai mun jättiläistissit aika paljon painaa.. ;D hah  Kovasti se käski panostaan ruokailu aikoihin ja tapoihin. Pitäis syödä säännöllisesti 5 kertaa päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Ei ihan kuulosta mun normaaleilta päivän aterioilta, monesti se toinen oikea ateria jää kokonaan väliin ja taidan ehkä vähän liian vähän syödä kasviksia. Mutta nyt tarvii alkaa skarppamaan, vuorotyö ja epäsäännöllinen päivärytmi ei kyllä ollenkaan auta asiaa. Ennen join varmaan pannullisen kahvia päivässä, niin nyt ei kertakaikkiaan enään maistu. Kokoajan on semmonen hassu tunne mahassa, se ei varsinaisesti ole kipee, mutta tuntuu, kun ei normaalisti mahaa tunne ollenkaan. En oikein osaa kuvailla sitä tunnetta.

En tiedä miten mä maltan pitää tän salaisuuden salassa vielä kuukauden.. Ultran jälkeen vasta sais kertoo, kun sillon viikkoja 12+5. Itselläkin on varmasti vähän varmempi olo silloin, kun on nähny uuden tulokkaan ja tietää onko kaikki muutenkin hyvin.