Olemme taas kokeneet monenlaista uutta yhdessä Minttusen kanssa! :) Joka päivä jotakin pientä, mutta nyt oikein mainittavia asioita...

Viime viikonloppuna lähdimme ensimmäistä kertaa ravintolaan syömään. En ole käynyt ulkona syömässä vauvan syntymän jälkeen, joten jo oli korkea aika. Mukaamme lähti myös Mintun mummu ja kummitäti. Naisporukalla suuntasimme läheiseen ravintolaan. Pikkusen jännitin miten reissu sujuu, kun neiti oli juuri herännyt päiväuniltaan ja oli kovin virkeä. Ruokalistaa saimme rauhassa lukea, kun Minttunen vain kovasti hämmästyneenä tuijotti kaukalosta ympärilleen. Mutta heti ruoat tilattuamme hän ilmoitti äänekkäästi, ettei viihdy enää kaukalossa. Sylissä oli hyvä olla, näki paremmin ja ihmeteltävää oli enemmän. Ei tyttöä itkettänyt ollenkaan, mutta kyllä ääntä muuten lähti, niitä kiljahduksia ilosta ja ihmetyksestä ja tuttuun tyyliin kovaa ja korkealta. Koitin Mintulle sanoa, ettei ravintolassa saa sellaista ääntä pitää, muttei se uskonut..  No mutta reissu meni kaikin puolin hyvin ja tyttö viihtyi kaukalossaan taas sitten, kun ruokaannokset saimme. Kyllä Mintun kanssa toistekin uskaltaa ravintolaan, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla pääsen sinne kuitenkin ihan vaan ukon kanssa kahden!

Maanantaina keräsin rohkeutta ja nousin ensimmäistä kertaa vaunujen kanssa linja-auton kyytiin. En ole viime vuosina ollut kovinkaan ahkera bussilla kulkija, yleensä aina hurautan jokapaikkaan omalla autolla tai sitten pyydän ukolta kyydin. Kyllä sitä vaan kovasti laiskistuu oman auton myötä. En ole koskaan bussissa kokenut vaunuja häiritseviksi ja monesti olenkin auttanut niiden nostossa kyytiin ja pois. Minusta vaunuissa ihmetteleviä/nukkuvia lapsia on jopa ollut mukava katsella. Mutta myönnettäköön, että kyllä minua on aina (eikä pelkästään busseissa) ärsyttänyt suunnattomasti huutavat ja kiukuttelevat lapset, eikä se vauvojenkaan itku ole mieleistä kuultavaa ollut. Itsekseen sitä on ajattellut, että miksei se nyt saa lastaan hiljaiseksi. Oman lapsen myötä ajatukset ovat muuttuneet hurjasti eikä etenkään vauvojen huudot enää ärsytä ollenkaan, ennemminkin ajattelee mikä pienellä on huonosti. Isompien lasten huutoja alan ehkä siedättää sitä myöten kun Minttu kasvaa...

No mutta, minua siis kovasti jännitti tuo ensimmäinen bussimatka. Mahdummeko kyytiin? Auttaako kukaan, jos en saakkaan vaunuja kyytiin nostettua? Mitä jos Minttu alkaa huutaa? Saanko sen hiljenemään? Aamulla jännitin vielä enemmän kun neiti nukkui paljon tavallista pidempään ja bussille lähtö tuli juuri silloin kun tyttö virkeimmillään. Vaunuissa kun tuo ei juurikaan hereillä ole ollut. Onneksi aamulla ei ollut paljon ihmisiä liikenteessä ja pääsimme hyvin bussin kyytiin. Tyttö oli hereillä koko matkan, jutteli vaunuissa itsekseen ja ihmetteli outoa tärinää. Ensimmäinen bussimatka meni siis ihan nappiin. :) Paluumatkakin sujui hyvin, ruuhkaa kyllä bussissa silloin oli, mutta toisia vaunuja ei onneksi kyytiin tullut. Muru nukkui koko kotimatkan. Nyt on pakko todeta, että helppoa on tuo bussilla kulkeminen! Pääsee melkein kotipihasta kaupungin keskustaan asti, ilmaiseksi, ilman parkkipaikan etsintää ja parkkimaksuja, eikä tarvitse miettiä koska parkkiaika menee umpeen. Taidankin tulevaisuudessa suunnata rohkeasti vaan vaunujen kanssa bussiin ja kaupungille! :)

Viikolla menin myös ensimmäistä kertaa tutustumaan vauvajumppaan. Voi huh kuinka tämän mamman tuli kuuma. Tuo jumppahetki oli lyhyt ja tarkoituksena vain neuvoa muutamia liikkeitä kotikäyttöön. Jokunen liike käsille, jaloille, pakaroille, selälle, rintalihaksille ja "jenkkakahvoille". :) Oikein mukavaa touhua yhdessä vauvan kanssa, ihmettelinkin miksei minun ole aikaisemmin tullut mieleeni kokeilla käyttää vauvaa painona (tai ylipäätään jumpata). Sain kirjallisesti ohjeita myös mukaan ja aionkin alkaa kotona jumppaamaan! Kyllä todellakin aion! Nyt alkaa operaatio vatsan pienennys!!! Jumpasta seuraavana päivänä minua odotti yllätys, reidet olivat aivan järkyttävän kipeät! Kyykkyyn ei päässyt ja kävelykin hankalaa... Voi hyvänen aika mihin on kaikki lihakseni kadonneet? En olisi uskonut että muutama kyykkyliike vauva kainalossa on niin raskasta ja voi saada paikat jumiin.