Ensimmäinen neuvola oli torstaina, meillä silloin ikää 8 päivää. Saatiin kauhea kiire aikaiseksi, kun lähtöä oltiin tekemässä. Ei enää onnistukaan tuo liikenteeseen lähtö yhtä reippaasti kuin ennen... :) Juuri ja juuri sinne ajallaan ehdittiin. Meitä olikin yllätäen vastassa taas ihan outo terveydenhoitaja, sijainen. Missä lie taas se meidän oma? No tämä nainen oli oikein mukava, kyseli kovasti kuulumisia, synnytyksestä toipumista ja miten on kotona sujunut. Minttu ei ollut ollenkaan tyytyväinen, kun kesken unien alettiin häntä riisua mittausia varten. Kuinka ollakkaan vaipassa oli kunnon kakat ja isukki joutui pepun pesu hommiin. Hänelle on tuo kakkavaipan vaihto ollut lievästi hankalaa, kun oksennus nousee omaan suuhun. Kotona ukko siis yleensä tämän homman nakittaa sujuvasti minulle, mutta nyt hän ei kieltäytynyt kunniasta, kun oli outo ihminen katselemassa.. Ja hyvinhän se meni! :)
Pituutta murulle mitattiin 50,5cm, painoa 3265 ja päänympärys 35cm. Eli hienosti on meidän tyttö lähtenyt kasvamaan! Neuvola korttiin kirjoitettiin: Suloinen tyttö. Painoa tullut rintamaidolla hienosti. Vatsamakuulla vapauttaa suun alustasta. Iho, silmät, suu siistit. Moro + (oletan että lukee moro, ainakin jotain sinnepäin?), ask +, aukile ok.

Tässä hän on, meidän Minttu, vain muutaman tunnin ikäisenä!


Muuta merkittävää, mitä olemme jo kokeneet:

  • Napatynkä irtosi, kun meillä ikää 5 päivää. Nyt napa jo lakannut erittämästä ja on todella siistin näköinen. Jotenkin olin kuvitellut ettei se ihan näin nopeasti irtoa niin hiukan pelästyin kun se maanantaina vain irtosi. 
  • Kävimme lauantaina ensimmäistä kertaa vaunuilemassa ulkona, kun oli niin hieno ilma. Uni maistui ulkona hyvin. Itse odotan innolla, että pääsemme kunnolla ulkoilun vauhtiin.
  • Viikonloppuna myös vierailimme ensimmäistä kertaa mummulassa (äidilläni) ja vaarin luona (ukon isällä), siellä oli myös isomummu meitä vastaanottamassa. Reissut menivät kaikin puolin hyvin, autossa on oikein kiva nukkua.
  • Eilen kävimme ensimmäisessä kylvyssä ja se vasta olikin jännää, niin äidistä kuin vauvastakin. :) Eikä muuten ollut mikään maailman helpoin homma, mutta ehkä se siitä pikkuhiljaa alkaa sujumaan. Vaikka oli muru kyllä todella tyytyväinen sitten kylvyn jälkeen.
  • Kerran on murunen  ehtinyt äidin päälle pissata, kun pepun pesulta siirryttiin hoitopöydälle.. :) ja onhan se hoitopöydän pehmustekin jo erään kerran kastunut...


Imetys on meillä lähtenyt entistä paremmin sujumaan, joskin uusia ongelmiakin on jo ilmennyt. Kaikki sanovat kuinka imetys on niin ihana äidin ja vauva
n yhteinen intiimi hetki, niin minusta se on kyllä ajoittain kaukana siitä. Tekee niin kamalan kipeäää kun vauva nännistä kiinni ottaa, että huuh.. Välillä tekisi oikein mieli kirota! Apteekin Lansinoh- voiteesta on tullut paras ystäväni, nännit kun ovat niin koville joutuneet. Jouduin jopa toisella tissillä pitämään imetysvapaan päivän, kun nännistä verta tihkui. Rintapumppu on siis tullut enemmän kuin tutuksi. Meidän tyttö on kyllä niin kova syömään, että vähemmästäkin tissit kipeytyy... Elän toivossa, että nuo kivut ja nännien rikkoutuminen pian alkaa helpottaa.. Jos tämä tälläistä on aina niin minä en todellakaan puoltavuotta imetä! Olen joutunut käyttämään rintakumia imettäessä, kun muru ei ole otetta muuten rinnasta saanut, mutta nyt olemme harjaantuneet niin paljon, ettei kumia ole enää tarvittu. Homma on sinänsä siis helpottunut, vaikka välillä kyllä ihan kivun takia olen kuminkin kanssa imettänyt. Toinen kovassa käytössä ollut asia on maidonkerääjä, siis kerrassaan loistava keksintö. Toista kun imetään niin toisesta todellakin tihkuu maitoa ja reilusti tihkuukin. Parhaimmillaan olen kerääjäästä pulloon kaatanut jopa 40ml maitoa, mikä muuten olisi liivinsuojaan imeytynyt.