Olen syönyt mitä vain, suolaista ja makeaa.
Kyllä kaikki sama on maistunut kuin ennen raskauttakin. Mitään erikoisia mielitekoja ei ole tullut, mutta loppuraskaudesta makeanhimo on ollut valtava.
Kahvin tuoksukin on saanut minut voimaan pahoin.
Nenä on kyllä ollut tavallista herkempi kaikille tuoksuille, mutta mikään haju ei kuitenkaan ole saanut minulle aikaan huonoa oloa. Kahvia olen pystynyt juomaan koko raskauden ajan.
Voisin nukkua aamusta iltaan.
Etenkin alkuraskaudesta tuntui tältä. En kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut kovinkaan energinen. Nyt ihan viimeisillä viikoilla nukkuminen ei enää ole luonnistunut päivisin ja yötkin menevät kovin vaihtelevalla menestyksellä.
Suonenvetoa, närästystä ja turvotusta. Kaikkea on ollut.
Kyllä. Suonenveto ja närästys olivat etenkin keskiraskauden ongelma. Nyttemmin närästys iskee illalla makuulle mennessä, tuntuu ihan että oksennus nousee suuhun asti. Loppua kohti on alkanut turvotus hivenen vaivaamaan, mutta sanoisin kuitenkin, että näiden vaivojen osalta olen selvinnyt aika vähällä.
Olen tuntenut itseni seksipommiksi.
En todellakaan ole. Tykkään kyllä pyöreästä vatsastani, en ole sitä milloinkaan piilotellut, ennemminkin ylpeänä esitellyt. Mutta mm. jatkuva hikoilu on saanut pienimmätkin seksikkään olon rippeet katoamaan.
Paino on siirtynyt uusille kymmenluvuille.
Painoa on tullut noin 12 kiloa lisää ensimmäisestä neuvolasta. Kymmenluku on vaihtunut, mikä tuntui hurjalta, mutten kuitenkaan pelkää ettenkö raskauskiloista pääsisi eroonkin.
Tunteet ovat olleet pinnassa.
Kyllä! Mieli on ollut kovasti ailahtelevainen ja itkukin ajoittain todella herkässä.
Hyvä äiti imettää pitkään.
En pitäisi imetystä hyvän äidin mittana, se on niin paljon muutakin. Toivon kyllä, että imetys lähtee sujumaan ja aion imettää niin pitkään kuin hyvältä tuntuu.
Olen suunnitellut synnytykseni.
Itseasiassa en ole suunnitellut mitään enkä liiemmin edes ajatellut itse synnytystä. Uskon, että kaikki menee hyvin, enkä halua etukäteen turhaan stressata asiasta. Synnytys ei minusta tunnu lainkaan pelottavalta.