Aloitin ummikkona lastentarvikeliikkeiden kiertelyn ehkä kuukausi takaperin. Ensin menin äitini kanssa ihmettelemään ja hypistelemään kaikkia niin ihania vauvantarvikkeita. Eniten minua silloin kiinnosti vaunut. Mitään en niistä todellakaan ymmärtänyt tai tiennyt minkälaista merkki/mallia/yksittäisiä ominaisuuksia haluaisin. Enkä tyhmänä edes osannut aavistaa kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja onkaan. Lastenliikkeessä meitä tuli palvelemaan oikein mukava ja ammattitaitoinen myyjä. Hän ei tuputtanut mitään vain esitteli erilaisia ominaisuuksia ja selvitti minkälaisiin olosuhteisiin mikäkin olisi hyvä. Otti huomioon meidän asumismuodon ja koirankin kertoessaa vaihtoehdoista. Katselimme samalla turvakaukaloita ja muutakin tavaraa, mitään kuitenkaan ostamatta. Pää oli pyörällä siitä kaikesta tiedon määrästä mitä olinkaan saanut ja päätä huimasi etenkin ne huiket hinnat. Mutta minulle selvisi jo niinkin paljon, että me tarvitsemme / haluamme yhdistelmävaunut, joissa on ainakin heittoaisa ja kokonaan rungosta irroitettava ratasosa.


Kotona aloin heti tutustua netin ihmeelliseen maailmaan ja erilaisiin myyntipalstoihin. Yllätyin taas, huomatessani, että netti on täynnä myynti-ilmoituksia käytetyistä vainuista.  Hintahaitari vaihtelee hurjasti huippu halvoista todella kalliisiin, uudemmista melkein kymmenen vuotta vanhoihin vaunuihin. Mietin kuinka paljon me todella olemme valmiita vaunuista maksamaan uutena, saati käytettynä. Sain ukonkin innostumaan surffailusta ja yhdessä tutustuimme tarjontaan. Muutaman viikon jälkeen sain ukon raahattua mukaani lastentarvike liikkeitä kiertämään. Saimme jälleen hyvää palvelua ja opastusta vaunujen ihmeelliseen maailmaan, tuolla reissulla aloin ihastua yhteen tiettyyn malliin. Kotona palasin jälleen netin pariin, nyt rajasin hakuani vain tähän tiettyyn malliin. Vaihtoehdot vähenivät huomattavasti, eikä mielestäni hinta-laatu suhde vastannut toiveitani. Saati, että väri olisi ollut mieleinen. Jälleen jouduin miettimään haluanko maksaa enemmän mieleisistäni vai ostaa vähän sinnepäin halvemmalla? Siinäpä vasta pulma.


Asiaa kypsyteltiin pidemmän aikaa, tutustuin säännöllisesti uusiin myynti-ilmoituksiin ja kiertelin itsekseni vielä kaupoissa ihmettelemässä. Ihastukseni tähän tiettyyn malliin vain kasvoi ja sitten kohtasin sen värinkin, joka vei sydämeni! :D Ukon mielestä vaunu hössötykseni meni jo liiankin pitkälle, kun häntä vielä houkuttelin juuri tätä tiettyä kappaletta katsomaan. Onneksi ukko piti myös valinnastani ja etenkin siitä mustavalkoisesta väristä. :) Ja niin meille oli löytynyt ne haluamamme vaunut! Ongelmana oli enää hinta! Uusiin ei olisi nyt rahaa ja juuri tämänmoista yksilöä ei kukaan ollut kauppaamassa lähitienoolta. Onneksi joku tuttu mainitsi, että vielä on yksi ratkaisu, johon olemme nyt päätyneet. Haluamani Hartanin vaunut tilattiin Saksasta suoraan tehtaalta. Hinta postikuluineen oli yli 200 euroa halvemmat kuin kaupasta haettuna eikä loppujen lopuksi paljoakaan enemmän mitä käytetyistä olisi joutunut maksamaan. Toimitusaika on aika pitkä, joten kotiovelle toimitettavaa pakettia joudun ainakin kuukauden vielä odottamaan...


Muita hankintoja vauvaa varten on pinnasänky ja autoon turvakaukalo. Olemme tuttavilta myös saaneet sitterin, syöttötuolin ja jos jonkinmoista vauvan lelua ja vaatetta. Osa vaatteista on kyllä isompaa kokoa, että menee sitten vasta vähän myöhemmin vauvalle. Oikeastaan ainoa isompi hankinta on enään hoitopöytä. Tarvitsemme sellaisen, jossa jonkinlainen (tilava) laatikosto alla. Meillä kun ei oikeastaan ole mitään paikkaa, mihin vauvan vaatteita ja tavaroita laittaisin. Kaupassa ihastuin Brion lipastoon, jossa hoitotaso, hinta vaan jälleen omalle rahapussille turhan paljon. Netistä olen kyllä onneksi löytänyt useita vastaavankaltaisia ja hyväkuntoisia pöytiä, mikä parasta ihan muutamalla kympillä. Vielä ei ole kauppoja lyöty lukkoon, mutta luulen, että kohta meillä on se hoitopöytä.. :)